LKCA

Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst

Conclusion Digital heeft LKCA geholpen met de herstructurering en het stroomlijnen van grote hoeveelheden content op de website en het implementeren van een verbeterde navigatie en vernieuwde online huisstijl, in lijn met de offline communicatie van LKCA.

OVER LKCA

Het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA) wil dat iedereen goede cultuureducatie krijgt (op school én in de vrije tijd) en dat iedereen kan meedoen aan culturele activiteiten. Met dit doel ondersteunt LKCA professionals in cultuureducatie of cultuurparticipatie. Het LKCA verzamelt, bundelt, filtert en verrijkt informatie, waarna deze via de website, publicaties en bijeenkomsten worden gedeeld. Op die manier worden professionals met elkaar in contact gebracht en leren zij van elkaar door o.a. samen te werken.

HERSTRUCTURERING CONTENT EN NAVIGATIE

Om deze doelstellingen te bereiken heeft Conclusion Digital met het LKCA meetings georganiseerd met als doel na te denken over een herstructurering en stroomlijning van grote hoeveelheden (bestaande) content, een betere vindbaarheid ervan en andere nieuwe functionaliteiten.

De uitkomsten van deze meetings zijn uitgewerkt door onze (UX) designers en hebben geleid tot een vernieuwde online huisstijl, in lijn met de offline communicatie van het LKCA. Deze nieuwe huisstijl en de verbeterde vindbaarheid zijn door onze Sitecore developers i.s.m. het front-end development team doorgevoerd. De website van het LKCA is nu voorzien van een verbeterde navigatie, een doelgroepgericht menu en betere vindbaarheid van content via websitenavigatie en zoekopdrachten in zoekmachines.

Door de huidige opzet van de website is met het LKCA overeengekomen nog geen responsive website op te leveren, maar het omzetten van de huidige website naar een responsive website is inmiddels wel in de planning opgenomen.